Няма опашки от чакащи  да гласуват дори и в най-големите

...
Няма опашки от чакащи  да гласуват дори и в най-големите
Коментари Харесай

Няма опашки от чакащи да гласуват дори и в най-големите секции в Ямбол

Няма опашки от чакащи  да гласоподават даже и в най-големите секции в Ямбол. По информация от Районната изборна комисия изборният ден все още протича умерено, без нарушавания.

Някои от пристигналите да гласоподават споделиха, че  не имат вяра  това да са последните за тази година парламентарни избори. Други пък са уверени, че партиите ще съумеят да образуват държавно управление, трети - не имат вяра в това.

" У хората царува обезсърчение, незаинтересованост и отмалялост от този политически цирк, в който всеки измисля някакъв трик, с цел да се популяризира. В политическите акции имаше единствено монолози. От на следващия ден всичко си потегля отново в матрицата ", разяснява жена от Ямбол.

" В 49-ото Народно заседание чакам повече от същото, ще се върви отново на избори ", разяснява 40-годишен мъж от Ямбол. Сред пристигналите да упражнят правото си на избор в една от секциите в центъра на града е  и 81-годишната някогашна учителка  по история Лиляна Наскова. Тя е незряща и гласоподава с щерка си като компаньон.

" За страдание, огромната част от младите още не са наясно, че е доста по-добре да направиш своя избор, в сравнение с да не го направиш. Политиците би трябвало да водят такава политика, че да върнат децата ни от чужбина ", сподели тя.

" Трябва да се гласоподава, с цел да се трансформират най-сетне нещата към по-добро. Пенсията ми е 490 лв., по какъв начин се оцелява по този начин? Инвалид съм, само че все пак постоянно гласоподавам ", разяснява и 71-годишната Недка Чернева, която гласоподава с мобилна урна.

Проблеми с машините за гласоподаване е  имало единствено в две секции  в Ямбол, само че не механически. Членовете на комисиите в СИК 55 и СИК 12 са разменили по  нехайство картите  за гласоподаване с тези на машините. След констатиране на грешката, машините са  стартирани.

Към 11:00 часа изборната интензивност в региона беше 10,55 на 100. Право на избор имат 106 256 души, които могат да гласоподават в разкритите  238 секции в 31-ви изборен регион.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР